Forum dyskusyjne
GRUPA B ( "Polska" )

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu     Mistrzostwa-Swiata.net > Forum > Ogólnie
Autor Wiadomość
KAKA

PostWysłany: Nie Gru 02, 2007 13:50  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Grupa B
1. Austria
2. Chorwacja
3. Niemcy
4. Polska

Nasza grupa na Euro. Zapraszam do dyskusji.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
muchachamucha

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 12:05  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po rozgrywkach kolejnośc: 1. Niemcy 2. Polska 3. Chorwacja 4. Austria.

Wierzę że stać nas na dobrą grę. Chorwacja wzniosła się na wyżyny w eliminacjach, a to się z reguły źle kończy - dziła demotywująco - wydaje mi się, że Chorwacja da ciała masakrycznie. Niemcy - jak to Niemcy - finezja zero, ale bramki strzelają. Jak się sprężymy, to możemy wygrać i z nimi, ale myślę, że remis też będzie dobrym wynikiem.
Austria się w zasadzie nie liczy. Nie grają nic. Tak wiem kibice pomagaja itd. , ale kibice nie wygrają meczu, jak zawodnicy będą się kopać po czołach.
Tyle na razie. Więcej będzie można powiedzieć po okienku transferowym. Zobaczymy kto zejdzie z ławki i zacznie grać w pierwszym składzie, bo rezerwowymi to nie wygramy na tym etapie.
Bartek

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 20:28  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem kolejność będzie następująca:
1. Polska
2. Niemcy
3. Chorwacja
4. Austria

Polska jest drużyną, która za kadencji Leo Beenhakkera cały czas się rozwija i czyni postęp, co widać w kolejnych spotkaniach. Sądzę, że do Mistrzostw Europy Leo przygotuje perfekcyjnie naszych zawodników do tego turnieju i wyjdziemy z grupy z pierwszego miejsca (remis z Niemcami, zwycięstwo z Chorwacją i Austrią).

Niemcy wg wielu są wraz z Chorwacją kandydatem do awansu z tej grupy, ja jestem jednak innego zdania. Sądzę, że mamy szanse (wreszcie!) pokonać drużynę niemiecką, bo mamy niezwykle silną drużynę - a Niemcy, jak to Niemcy - zawsze silni.

Chorwacja wygrała swoją grupę, pokonała Anglię...owszem, ale nie sądzę, aby sprawili nam większe kłopoty w bezpośrednim meczu.

Austria jest natomiast murowanym faworytem do zajęcia ostatniego miejsca, oglądałem kilka ich ostatnich spotkań i wypadli w moich oczach bardzo kiepsko. Jeżeli zdobędą 2 punkty w grupie to uznałbym to za ogromny sukces.

To tak optymistycznie.
Site Admin

PostWysłany: Pon Gru 03, 2007 21:34  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mi się wydaje, że historia się powtórzy. Po dobrej w eliminacjach nastąpi tragiczna gra Polaków w fazie grupowej, z której nawet nie wyjdziemy. Obym się mylił. ,-)
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
muchachamucha

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 12:47  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tą fantastyczną grą w eliminacjach bym nie przesadzał. Właśnie było tak jak być powinno - poziom przeciętny z przeciętniakami, z Portugalią maksymalne spięcie. Nie oszukujmy się - kolejki na msię pukładały bardzo dobrze - niespodziewane remisy, Portugalia pogubiła punkty, Serbowie się spalili. Graliśmy przyzwoicie, ale sami słyszeliście, że Leo powidział że jest zadowolony po trzech meczach, po reszcie - był albo niezadowolony, albo zadowolony bardzo umiarkowanie - z reguły z wyniku bardziej niż z gry.
Dlatego, myślę, że rozgrywamy to turniejowo - a to oznacza, że przynajmniej teoretycznie powinniśmy się rozkręcać i dochodzić do formy. Ważne - tak jak mówiłem wcześniej, aby nasi zawodnicy - zwłaszcza front - zaczęli grać. Jeleń wraca do formy - to dobra widomość. Krzynek powinien też uciekać tak żeby cały czas grał. Błaszczykowski - mam nadzieję że się nie poskłada znowu.
Bartek

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 12:48  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Leo prawie nigdy nie jest zadowolony i widzi, co jest do poprawki - to akurat plus.

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 12:49  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Acha - no i Żuraw, Matusiak, nawet boazerio mógłby się sprężyć. Bo na razie - to pomocnicy bramki strzelają.
KAKA

PostWysłany: Wto Gru 04, 2007 16:52  Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja sądze, że rację ma Batek. Mamy wielkie szanse na awns i to nawet z I miejsce. Nie bójmy się tego mówić. Śmiało trzeba się cieszyć. Niemcy są faworytami, i ja myśle że zawiodą wszystkich na Euro ( nas nie bo ich ogramy lub z nimi zremisujemy ) . Austria będzie zwyciężona a Chorwacja będzie już na deser, na pewno nie będzie to mecze pożegnania.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu     Mistrzostwa-Swiata.net > Forum > Ogólnie

Skocz do: